LogoDokumentacja VicoHome
LogoDokumentacja VicoHome
HomepageCentrum pomocy
Dodaj i udostępnij urządzenie
Jak dodać użytkowników lub udostępnić kamerę innej osobie?Nie możesz znaleźć kodu QR na obudowie urządzenia?Dlaczego połączenie nie powiodło się po skanowaniu?Nie możesz znaleźć kodu QR administratora?Urządzenie zgłasza "Błąd hasła WiFi"Urządzenie zgłasza "Błąd połączenia z usługą w chmurze"Urządzenie zgłasza "Nie znaleziono SSID WiFi"Urządzenie zgłasza "Błąd uwierzytelniania"Urządzenie zgłasza "Przekroczono limit czasu pobierania IP"Co zrobić, jeśli urządzenie zgłasza błąd?Czy dwie lub więcej osób może być zalogowanych jednocześnie?Jak usunąć użytkowników lub zatrzymać udostępnianie?Jakie uprawnienia mają udostępnieni użytkownicy?Czy mogę oglądać kamerę na komputerze lub tablecie?Dlaczego większość kamer obsługuje tylko Wi-Fi 2,4GHzJak rozróżnić Wi-Fi 2,4GHz od Wi-Fi 5GHz?Jak utworzyć oddzielne identyfikatory SSID dla Wi-Fi 2,4GHz i 5GHzNie możesz dokończyć skanowania?
Podgląd Na Żywo
Ładowanie kamery/Bateria
Subskrypcje/Usługa Awareness
Wykrywanie ruchu (Powiadomienia i nagrania)
Karta Micro SD
Konto
Funkcje aplikacji
Inne
Połączenie strumieniowe
Kamera 4G z Baterią
Instrukcja obsługi
Dodaj i udostępnij urządzenie

Jak dodać użytkowników lub udostępnić kamerę innej osobie?

Dowiedz się, jak udostępnić kamerę członkom rodziny lub znajomym

Po dodaniu kamery do aplikacji stajesz się administratorem kamery. Jeśli chcesz dodać dodatkowego użytkownika, aby oglądać kamerę na wielu urządzeniach, na przykład chcesz, aby inna osoba (członek rodziny lub znajomy) mogła uzyskać dostęp do kamery na swoim telefonie, możesz udostępnić jej swoją kamerę. Użytkownik, któremu udostępniasz, musi najpierw pobrać aplikację i zarejestrować nowe konto. Poniżej znajdują się kroki udostępniania:

Udostępnianie twarzą w twarz

Krok 1 Wygeneruj kod QR udostępniania kamery

Administrator kamery dotyka ikony Udostępnij (Ikona udostępniania) w oknie na żywo na stronie głównej lub dotyka przycisku Udostępnij na stronie Ustawienia kamery, a następnie dotyka przycisku Udostępnianie kamery, aby wygenerować kod QR udostępniania kamery.

Krok 1 - Generowanie kodu QR udostępniania

Krok 2 Zeskanuj kod QR udostępniania telefonem udostępnianego użytkownika

Udostępniany użytkownik dotyka ikony + (Ikona dodawania) w prawym górnym rogu strony głównej, a następnie dotyka przycisku Dodaj kamerę znajomego. Może również bezpośrednio dotknąć przycisku Dodaj kamerę znajomego ze strony Użytkownik. Następnie zeskanuj wygenerowany kod QR udostępniania.

Krok 2 - Skanowanie kodu QR udostępniania

Krok 3 Zaakceptuj żądanie dostępu do kamery

Po pomyślnym zeskanowaniu kodu QR udostępniania administrator kamery otrzyma żądanie użytkownika gościa. Zaakceptuj żądanie użytkownika gościa, wówczas udostępniany użytkownik będzie mógł zobaczyć kamerę na stronie głównej i uzyskać do niej dostęp. Ikona Osoby wskazuje, że jest to udostępniona kamera. Administrator kamery może sprawdzić udostępnione konto na stronie Udostępnij.

Krok 3 - Akceptowanie żądania

Udostępnianie zdalne

Krok 1 Wygeneruj kod QR udostępniania kamery

Administrator kamery dotyka ikony Udostępnij (Ikona udostępniania) w oknie na żywo na stronie głównej lub dotyka przycisku Udostępnij na stronie Ustawienia kamery, a następnie dotyka przycisku Udostępnianie kamery, aby wygenerować kod QR udostępniania kamery.

Krok 2 Administrator kamery robi zrzut ekranu kodu QR udostępniania i wysyła go do udostępnianego użytkownika.

Krok 3 Udostępniany użytkownik zapisuje zrzut ekranu.

Krok 4 Zeskanuj zrzut ekranu kodu QR udostępniania telefonem udostępnianego użytkownika

Udostępniany użytkownik dotyka ikony + (Ikona dodawania) w prawym górnym rogu strony głównej, a następnie dotyka przycisku Dodaj kamerę znajomego. Może również bezpośrednio dotknąć przycisku Dodaj kamerę znajomego ze strony Użytkownik. Następnie dotknij ikony Obraz w prawym górnym rogu i wybierz zapisany zrzut ekranu do zeskanowania.

Krok 4 - Skanowanie zrzutu ekranu

Krok 5 Zaakceptuj żądanie dostępu do kamery

Po pomyślnym zeskanowaniu kodu QR udostępniania administrator kamery otrzyma żądanie użytkownika gościa. Zaakceptuj żądanie użytkownika gościa, wówczas udostępniany użytkownik będzie mógł zobaczyć kamerę na stronie głównej i uzyskać do niej dostęp. Ikona Osoby wskazuje, że jest to udostępniona kamera. Administrator kamery może sprawdzić udostępnione konto na stronie Udostępnij.


Powiązany artykuł:

  • Jak usunąć użytkowników lub zatrzymać udostępnianie?

Dodaj i udostępnij urządzenie

Dowiedz się, jak dodać kamerę i udostępnić ją członkom rodziny lub przyjaciołom, rozwiązywać problemy z połączeniem i zarządzać uprawnieniami użytkowników współdzielonych.

Nie możesz znaleźć kodu QR na obudowie urządzenia?

Dowiedz się o kodzie QR urządzenia i gdzie go znaleźć

Table of Contents

Udostępnianie twarzą w twarz
Udostępnianie zdalne